Oto przepis na leczo
3 duże pomidory ( sparzyć wrzątkiem i ściągnąć skórkę)
2 papryki
2 średniej wielkości kabaczki
2 duże cebule
4 kiełbaski ( najlepiej podwawelskie)
0,5 kg pieczarek
sól , pieprz, papryka mielona słodka , vegeta , sos sojowy
Cebulę , paprykę , pomidory ( kroję w kostkę ) , pieczarki ( kroję w talarki) wrzucam do rondla i duszę na średnim ogniu , kiedy woda trochę odparuje dodaję przyprawy , na patelni podsmażam na oleju kiełbasę , kiedy się usmaży dodaję do warzyw w rondlu , kabaczka obieram , czyszczę z gniazda nasiennego , kroję w większą kostkę i również dodaję do reszty w rondlu...jeszcze raz doprawiam do smaku , można dorzucić 2 łyżeczki przecieru , duszę wszystko około 15 min. od czasu do czasu mieszając. Danie ekspresowe i uwielbiane przez moją rodzinkę.
piękne, smaczne i soczyste fotki, a leczo również uwielbiam, chyba czas je zrobić :))
OdpowiedzUsuńBardzo pieknie u Ciebie w domku,,na dodatek niezla z Ciebie gospodyni,,pozdrawiam serdecznie,,:)
OdpowiedzUsuńCudne fotki robisz:)
mniaaaam:))) zaraz lecę na ryneczek po kabaczki:))))
OdpowiedzUsuńpycha !! z pieczarkami muszę spróbować!!
OdpowiedzUsuń