Muffiny jogurtowe
.
-40 dag mąki tortowej
-3/4 szkl. cukru
-2 łyżeczki sody oczyszczonej
-1 cukier waniliowy
-2 jaja
-3/4 szkl. jogurtu naturalnego
-5dag masła
-2 łyżki oleju
-szczypta soli
PRZYGOTOWANIE
Suche składniki wymieszać razem , następnie olej , masło i jogurt -całość zmiksować . Nałożyć ciasto do foremek . Piec w temp. 180 stopni C około 20-30 minut. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem lub wiórkami czekoladowymi.
Uwielbiam muffinki, na pewno wypróbuję przepis:)
OdpowiedzUsuńBaloska polecam są bardzo dobre ...latem dodaję jeszcze świeże jagody:)
OdpowiedzUsuńjeszcze mi w życiu muffin nie robiłam, ale moooooże bym wreszcie spróbowala :)
OdpowiedzUsuńwyglądają an smaczne pozatym ja uwielbiam jogurty :)
Al..wypróbuj to ekspresowe ciacho do kawki:)
OdpowiedzUsuńJa wypróbowałam, dałam jeszcze płatki migdałowe, a na część dodatkowo wiśnie z kompotu. mniam, mniam
OdpowiedzUsuńNosi mnie coś, więc chyba mufinki powstaną i u mnie, tylko do sklepu muszę polecieć...
OdpowiedzUsuń