środa, 13 lipca 2011

Sezon na kabaczki czyli Leczo w roli głównej.

Witam, tym razem kulinarnie....gotuję...od kiedy? od zawsze.....



 Oto przepis na leczo

3 duże pomidory ( sparzyć wrzątkiem i ściągnąć skórkę)
2 papryki
2 średniej wielkości kabaczki
2 duże cebule
4 kiełbaski ( najlepiej podwawelskie)
0,5 kg pieczarek
sól , pieprz, papryka mielona słodka , vegeta , sos sojowy 

Cebulę , paprykę , pomidory ( kroję w kostkę ) , pieczarki ( kroję w talarki) wrzucam do rondla  i duszę na średnim ogniu , kiedy woda trochę odparuje dodaję przyprawy , na patelni podsmażam na oleju kiełbasę , kiedy się usmaży dodaję do warzyw w rondlu , kabaczka obieram , czyszczę z gniazda nasiennego , kroję w większą kostkę i również dodaję do reszty w rondlu...jeszcze raz doprawiam do smaku , można dorzucić 2 łyżeczki przecieru , duszę wszystko około 15 min. od czasu do czasu mieszając. Danie ekspresowe i uwielbiane przez moją rodzinkę.

4 komentarze:

  1. piękne, smaczne i soczyste fotki, a leczo również uwielbiam, chyba czas je zrobić :))

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo pieknie u Ciebie w domku,,na dodatek niezla z Ciebie gospodyni,,pozdrawiam serdecznie,,:)
    Cudne fotki robisz:)

    OdpowiedzUsuń
  3. mniaaaam:))) zaraz lecę na ryneczek po kabaczki:))))

    OdpowiedzUsuń
  4. pycha !! z pieczarkami muszę spróbować!!

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...